DOWNLIGHT

Downlights er den optimale belysningen

Downlights, eller spotter, er kanskje den mest vanlige formen for belysning i nyere hjem i dag, og det er det utrolig mange grunner til. Det er rett og slett en veldig praktisk og flott måte å få den helt riktige belysningen i et rom - da du i stor grad selv kan designe og styre hvordan dine lyskilder skal kunne lyse opp rommet.

Vi kan ikke finne produkter som samsvarer med utvalget.

Downlights kan brukes i alle rom i et hjem, da det er en så praktisk form for lyskilde, som både passer som optimal arbeidslys, men også som en stemningsfull belysning når du ønsker det. Med andre ord gir det å ha spotter i hjemmet ditt deg muligheten til å få det akkurat sånn som du vil, og du kan styre belysningen til å lyse opp det du vil, og ikke fokusere på det du helst ikke vil lyse opp for mye. 

Vi hos Elby.no har et stort fokus på downlights i vårt sortiment, og derfor har vi også et stort og bredt utvalg av dette i vår nettbutikk. Her på denne siden har vi samlet sammen en god oversikt til deg sånn at du enkelt kan finne de downlights som passer best til ditt hjem, sånn at du kan skreddersy belysningen hjemme hos deg på best mulig måte. 

Hvor kan jeg ha downlights i hjemmet?

Det som er så utrolig fantastisk med å velge spotter i hjemmet sitt, er at du faktisk kan ha downlights overalt i hjemmet ditt - i alle rom. Det er derfor kun fantasien din som setter grenser, og du kan plassere denne formen for belysning akkurat hvor det er mest praktisk for deg. Nedenfor gir vi deg bare noen eksempler på hvor downlights passer godt i et hjem: 

 • I stuen for god belysning med mulighet for stemningsfull og dempet lys
 • På kjøkkenet for et godt arbeidslys
 • På baderommet - da det finnes downlights for våtrom
 • På soverommet hvor du kan dempe og øke lysstyrken
 • I gangen for et klart og opplyst rom

Med andre ord; du kan ha downlights overalt i hjemmet ditt. Har du for eksempel et rom hvor du ønsker en taklampe til skråtak? Da er downlights en opplagt mulighet til å kunne lyse opp et område som ellers kan være vanskelig å finne passende belysning til. 

Hva slags downlights skal jeg velge?

Som sagt så er downlights en passende lyskilde i alle rom i hjemmet ditt. Men mange er usikre på hva slags downlights man faktisk skal velge. Her hos Elby.no har vi en rekke forskjellige typer downlights, sånn at du alltid kan finne det som passer best til hvert enkelt rom hos deg. 

Du har LED downlight som er indirekte som enkelt skaper god atmosfære i alle rom - uansett hva du bruker det rommet til. Men det å velge spotter stiller også noen grav til å ha den regge fargen i lyset. Det er derfor lurt å sikre at velger LED downlight med en optimal farge og renhet i lyskilden - dette er faktisk nærmest en selvfølge. Våre warmdim downlights er noen av våre mest populære produkter i vår nettbutikk. Det er fordi den lar deg kontrollere fargetemperaturen fra hvit til en behagelig varm farge på lyset. 

Her på Elby.no har vi LED downlight som et stort satsningsområde, og vi kan garantere deg at alle våre LED spotter har en farge-renhet opp mot halogen. Dette er rett og slett fordi vi ønsker å tilby alle våre kunder tidsriktig og prisgunstig downlight av god kvalitet, og etter vår mening er LED som lyskilde en selvfølgelighet i all belysning. Det er nettopp også derfor vi lagerfører LED downlights i et stort utvalg og sortiment til enhver tid. 

Hvordan skal jeg plassere mine downlights?

Mange synes det er vanskelig å vite hvor man egentlig skal plassere spottene i taket. For hvordan vet man egentlig hva som vil være best i det rommet? Dette kan være en vanskelig oppgave, da det er en rekke feil man kan komme til å gjøre. Vi anbefaler deg derfor alltid å tenke godt over hvordan du plasserer dine downlights, sånn at de passer best mulig inn i det rommet du skal ha de i. Nedenfor gir vi deg våre beste tips til plassering av downlights: 

 • Tenk på møbleringen i rommet. Hvor skal TVen stå, hvor skal sofaen stå - dette er ting som du bør ha styr på før du velger plasseringen til spottene. 
 • Mange tror symmetri er viktig - det er det faktisk ikke. Det er viktigere at du tenker over hvor du ønsker belysningen, også trekke opp linjer og et system ut fra det.
 • Ikke ha for mange spotter - for mange downlight kan føre til et flatt og kjedelig lys uten dybde
 • Tenk over vinklingen på downlights - styr gjerne lyset mot veggflatene istedenfor rett ned på gulvet
 • Har du noen bilder eller hyller du ønsker å lyse opp? Plasser spottene så de lyser opp dette
 • Skal du ha dimmbare spotter så kan du ha spottene fra 25 til 60 cm ut fra veggen, men hvis de ikke kan dimmes bør de kun være 25 til 40 cm ut fra veggen - dette er sånn at du ikke ender opp med å blende deg selv hvis du for eksempel sitter i sofaen og får lyset rett i ansiktet
 • Skal du ha spotter på badet eller kjøkkenet? Styr lyset mot arbeidsflatene og der du ønsker at det skal lyse opp mest

Med andre ord - det er litt å tenke over. Men du er alltid velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice hvis du er i tvil om hva du skal velge. 

Vi anbefaler også å tenke over hva annen belysning du skal ha i rommet. Det kan nemlig være kjempeflott å kombinere dine downlights med vegglamper eller gulvlamper for å skape ekstra dybde i rommet. 

Kjøp dine downlights på Elby.no

Her på Elby.no kan du kjøp dine nye downlights med en stor trygghet i magen. Vi fører nemlig kun kvalitetsbelysning, fra kjente merkevarer . Med vårt store utvalg av downlights kan du velge og vrake i ulike typer, sånn at du kan skreddersy belysningen til å bli akkurat sånn som du ønsker den skal være. 

Sjekk ut vårt utvalg på denne siden, og bestill hjem dine nye downlights allerede i dag. Vi tilbyr rask levering og god kundeservice, sånn at du kan føle deg trygg når du kjøper din belysning på nett.