TAKLAMPER

Kjøp din nye taklampe hos Elby

Er du på jakt etter den perfekte taklampe til hjemmet ditt? Da har du kommet på det helt rette stedet. Her hos Elby kan du nemlig finne et stort og bredt utvalg av taklamper i en rekke ulike stiler, varianter, former, farger og materialer - med andre ord er det stor sannsynlighet for at du kan finne akkurat det du er på jakt etter. Enten du ser etter en kul taklampe til stua, en lekker takpendel over spisebordet, en eksklusiv lysekrone eller praktiske takspotter til gangen, så er Elby stedet du burde kjøpe din nye taklampe. 

Vi kan ikke finne produkter som samsvarer med utvalget.

Taklamper kan være så mangt, og en lampe til tak kan komme i utrolig mange former og fasonger - men felles for de alle er at de skal monteres i taket. En av de mest populære formene for taklampe er takpendelen, en hengende taklampe som typisk plasseres i forbindelse med spisebordet. I tillegg til dette finner du taklamper til stuen, til gangen, til kjøkkenet - ja, det finnes rett og slett taklamper til hele hjemmet. 

Her på denne siden kan du finne en flott oversikt over vårt utvalg av alt fra klassiske til moderne taklamper. På Elby.no finner du nemlig:

  • Små taklamper
  • Store taklamper
  • Takpendler
  • Takspotter
  • Lysekroner

Klikk inn på hver av kategoriene hvis du vet hva du er på jakt etter, eller bla deg gjennom vårt store utvalg på siden her for å bli inspirert til hva du kan pynte opp hjemmet ditt med. 

Taklamper til hele hjemmet

Som nevnt finnes det utrolig mange forskjellige typer taklamper - noen lamper er laget for å være den primære lyskilden i rommet, da en taklampe ofte vil være et naturlig midtpunkt og en god måte å spre lyset ut i rommet på. I tillegg til dette er taklamper også lamper du kan bruke for å fremheve visse deler i rommet, som for eksempel et spisebord, en lesekrok eller lys som fremhever veggkunst på. 

For de fleste er en taklampe en naturlig lyskilde i de aller fleste rom. I alt fra gangen til kjøkkenet til soverommet eller stua er det helt naturlig å henge opp en taklampe. Men akkurat hva slags taklampe det er snakk om kan variere mye. Da det også finnes veldig mange taklamper så har vi full forståelse for at det kan føles ut som en stor jungel, og man ikke helt vet hva det er man skal se etter eller hvordan man velger hva slags belysning som vil fungere best i sitt rom. Derfor vil vi komme med noen gode tips til deg som er på jakt etter en ny og kul taklampe til hjemmet ditt. 

Sånn velger du din nye taklampe

Først og fremst vil vi starte med å understreke at når du skal ut å kjøpe deg en ny taklampe så er det viktigste at du går etter din smak og stil. En taklampe er noe du kommer til å se på hver eneste dag, og den kan være så funksjonell den bare vil - men hvis du ikke liker den, kommer den bare til å irritere deg. I tillegg er en taklampe en stor del av innredningen i hjemmet ditt - så det er best å velge en lampe som passer inn med den stilen du har, hvis ikke vil den bare se malplassert ut. I tillegg er det noen gode råd du bør tenke over. 

I en del rom i hjemmet ditt vil taklampen skulle fungere som den primære lyskilden i rommet. Det betyr med andre ord at det er taklampen som vil bære hovedbelysningen - selvom man naturligvis kan supplere med for eksempel gulvlamper eller bordlamper. Et av rommene hvor en taklampe som oftest er den primære lyskilden er soverommet eller på et barnerom. 

Når du skal bruke taklampen som primærbelysningen er det lurt å tenke over at lampen skal ha en god spredning av lys, altså at hele rommet blir opplyst og at lyset ikke bare går rett ned i gulvet. Ved å velge en taklampe med god spredning vil rommet virke lysere og større - og du vil heller ikke irritere deg over at rommet virker mørkt. 

Skal taklampen henges opp på et soverom, anbefaler vi deg også å velge en lampe eller lyspære som gir en varm og myk belysning. Dette er fordi denne type belysning ser mer innbydende ut. I tillegg er ikke soverommet nødvendigvis alltid der du trenger et sterkt arbeidslys på, og derfor kan man heller fokusere på selve stemningen som lyset gir. 

For hvis det er sånn at du skal finne en taklampe som skal lyse opp et spesifikt område hvor du trenger ekstra god belysning, så er det litt andre ting du bør tenke over. Dette kan for eksempel være hvis du ønsker å skape en hyggelig krok i stua hvor du kan lese, strikke eller holde på med andre ting - eller hvis du ser etter en taklampe til hjemmekontoret. I disse tilfellene bør du velge en taklampe som har en utforming hvor lyset vinkles en spesifikk og mer snever retning, sånn at du kan lyse opp akkurat det området du har bruk for å lyse opp. Her kan du med fordel også velge et noe skarpere og kaldere lys dersom du ønsker dette, da det vil gi et bedre arbeidslys. 

I mange tilfeller vil man også ønske en taklampe som kan fungere som en hyggelig og stemningssettende del av hjemmet. Dette kan også være til soverom, eller til stua. Her fungerer det fint med en liten takpendel eller taklampe som sprer godt med lys, men som allikevel lyser opp de delene av rommet du ønsker skal fremheves - som for eksempel et hjørne eller over stuebordet som et midtpunkt. 

Vakre taklamper til spisebordet

For de aller fleste handler jakten om den perfekte taklampen om lampen over spisebordet. Dette er et naturlig midtpunkt, og nye som lyser opp spisebordet ditt til å se vakkert og innbydende ut - og i tillegg lyser det opp bordet til deilige måltider og gode minner med de du er glad i. Her hos Elby kan du finne et stort utvalg av lamper til spisebordet. Kanskje du er på jakt etter en elegant lysekrone? Eller hva med en stor takpendel som følger bordets form?

For når du skal velge deg ut en taklampe til spisebordet er det noen ting du bør tenke over. Lyset ved bordet har mye å si for stemningen rundt bordet, i tillegg at taklampen naturlig nok har som formål å lyse opp bordet sånn at gjestene dine kan se hva som blir servert. Det viktigste å tenke på er at du ikke velger en lampe som er for skarp i lyset, det vil ikke skape den rette stemningen man ønsker ved et spisebord. 

I tillegg er det lurt å velge en hengende taklampe hvor lyset går nedover, sånn at det bordet som lyses opp - og ikke nødvendigvis resten av rommet. Det kan du heller bruke supplerende lamper til dersom du ønsker det. I tillegg er det en god idé å tenke over i hvilken høyde taklampen blir hengt opp i. Hvis lampen henger for høyt vil ikke lyset treffe bordet riktig, men motsatt vil en for lav taklampe være i veien da det kan gjøre at du ikke ser personen på motsatt side av bordet.