GULVLAMPER

Fullfør rommet med en gulvlampe

Belysningen i et rom er viktig, både for at du skal se det du ønsker å se, men også for å skape den helt rette stemningen i rommet. For det er ikke nødvendigvis noe vi tenker over. Vi tar ofte det at vi kan lyse opp et rom for gitt - men hvor ofte tenker du egentlig over hvordan du kan bruke belysningen til å få rommet til å se enda bedre ut?

Vi kan ikke finne produkter som samsvarer med utvalget.

En gulvlampe er en av de aller beste måtene å skape god belysning i et rom på. Man kan bruke en gulvlampe som den hovedsakelige lyskilden, eller så kan gulvlampene bidra til ekstra stemning og dybde i et rom. Eller kanskje du trenger litt ekstra lys i lesekroken eller på hjemmekontoret? 

En gulvlampes funksjon kan nemlig være så mangt, noe vi kommer til å gå nærmere inn på nedenfor. Her på denne siden kan du finne et stort utvalg av flotte, praktiske og smarte gulvlamper i en rekke forskjellige designs og stiler - så vi er ikke et sekund i tvil om at du vil finne noe du liker her på denne siden. 

Bla deg gjennom vårt store utvalg av gulvlamper på denne siden, og finn din nye favoritt i dag. Klikk deg hjem lampen du drømmer om, og gled deg til å kunne pynte opp hjemmet ditt med din nye stålampe. 

Hvor skal gulvlampen stå?

Er du usikker på om det vil passe med en gulvlampe hjemme hos deg? Svaret er ja, det vil det. En gulvlampe kan nemlig fåes i så mange former, fasonger og designs at en gulvlampe alltid vil kunne få plass og ta seg godt ut i et hjem. Det kan være mange steder å sette en gulvlampe: 

  • På hjemmekontoret for litt ekstra arbeidslys
  • I stuen for et dempet og stemningsfullt lys
  • kjøkkenet for litt ekstra dybde i rommet
  • I hjørnet på soverommet
  • Bak godstolen for et godt leselys
  • I gangen for en hyggelig velkomst

Med andre ord - det er kun fantasien som setter grenser for hvor du kan plassere din nye gulvlampe. For det er jo nettopp sånn at en stålampe skal være et supplement til rommet, og tilføre rommet ekstra lys, enten det er for å få et enda mer opplyst rom, eller for å ha muligheten til å skru av taklampen for en mer stemningsfull belysning. 

Hvor høy skal gulvlampen være?

Veldig mange er usikre på hvordan en gulvlampe vil passe inn med tanke på høyden. Men for det første så fungerer en gulvlampe svært godt som et ekstra møbel i hjemmet ditt. Ofte så har man mange lave møbler i et rom, i form av sofa, bord, stoler, skjenker og andre møbler. i tillegg har man høye møbler i form av skap og hyller. En gulvlampe vil derfor skape god balanse i hjemmet ditt ved at du kan innrede rommet med flere nivåer og høyder på innredningen din. 

Men hvor høy skal en gulvlampe egentlig være? Det er mange forskjellige svar på dette her, men mye handler også om hvor man skal ha den og hva man skal bruke gulvlampen til. Nedenfor vil vi derfor gi deg noen gode tips til hvordan du skal vite hvor høy din gulvlampe skal være: 

  • Skal du ha gulvlampen i nærheten av sofaen din er det lurt om gulvlampen ikke er så høy at du ser rett opp i lyspæren når du sitter - da dette kan gi et distraherende lys
  • Skal du bruke gulvlampen som et leselys eller ekstra lys mens du for eksempel strikker, så bør gulvlampen være i en høyde som gjør at du får styrt lyset der du trenger det
  • Skal du bruke gulvlampen som et arbeidslys bør ikke gulvlampen være for lav til at den ikke får lyst opp arbeidsbordet ditt

Skap dimensjoner og stemning med en gulvlampe

En gulvlampe er et utrolig godt hjelpemiddel til å skape dybde og stemning i rommet du skal ha den. En stor gulvlampe kan i en del rom stå som hovedkilden til belysning, men da er det lurt om gulvlampen lyser godt ut i rommet, og ikke er skjermet av med en lampeskjerm som styrer lyset ned. 

Mange velger å bruke sine gulvlamper som supplement til annen belysning i rommet. Har du for eksempel downlights eller andre taklamper, så kan gulvlampen være med på å skape en ekstra dybde, ved at man har både høye og lavere lyskilder. Du kan også kombinere din gulvlampe med vegglamper eller bordlamper, for å ha flere lyskilder som kan lyse opp de områdene i rommet som du gjerne ønsker å lyse mer opp. 

Kanskje du for eksempel ønsker å fremheve et hyggelig hjørne i stuen din, eller kanskje du har noen planter som hadde tatt seg fint ut med litt ekstra lys? Da er en gulvlampe et ideelt hjelpemiddel for å fremheve den innredningen i rommet som fortjener å bli fremhevet. 

Har lyspæren på gulvlampen noe å si?

Mange tror også at en gulvlampe er en gulvlampe, og at det være er å sette i en lyspære i lampen - også er det det. Men sånn er det faktisk ikke. For lyspæren har mye å si for hvor tilfreds du er for gulvlampen din - sånn det er med det aller meste av belysningen. 

Skal du bruke gulvlampen som et lese- eller arbeidslys så trenger du gjerne en sterk lyspære som lyser opp det du skal se. Og hvis du skal bruke gulvlampen i gangen for eksempel, så kan det godt være smart å ha et kaldere lys.

Men hvis du ønsker at gulvlampen din skal fungere som et virkemiddel til å skape hyggelig stemning, så kan du med fordel velge en varmere lyspære, eller til og med velge en gulvlampe med dimmer - så kan du selv skru opp eller ned belysningen etter behov og hvilken stemning du ønsker det skal være. 

Gulvlamper i ulike stiler på Elby.no

Her hos Elby.no tar vi belysning på alvor, nettopp fordi vi vet hvor viktig belysningen er for at du skal trives i hjemmet ditt. God, stemningsfull og hyggelig belysning gjør at man koser seg mer og vil krype opp i sofakroken, mens et lys man ikke liker kan fort gjøre at man ikke trives innendørs. 

Med våre gulvlamper kan du få akkurat den belysningen du har lyst til å ha i hjemmet ditt - og i akkurat den stilen du ønsker at lampen skal være. Vi forhandler nemlig en rekke forskjellige kjente kvalitetsmerker, som alle har sine ulike og flotte designs. Med andre ord vil du hos oss kunne finne en billig gulvlampe som passer til akkurat den stilen du har i hjemmet ditt, sånn at din nye gulvlampe ikke bare gir deg et godt lys, men også er med på å dekorere hjemmet ditt og være et positivt tilskudd til ditt interiør. 

Vi har samlet alle våre flotte og funksjonelle gulvlamper på ett og samme sted her på denne siden, så nå er det bare for deg å bla deg gjennom utvalget og finne den gulvlampen som du synes passer aller best hjemme hos deg.